Rólunk

Rólunk

Tagintézmény neve: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Pannonhalmi Tagintézménye
Székhely: 9090 Pannonhalma, Szabadság tér 21.
Telephely: 9081 Győrújbarát Veres P. u. 98.
Illetékességi területe: Pannonhalma járás közigazgatási területe és Győrújbarát község

A pedagógiai szakszolgálat a köznevelési rendszer intézményei között működő köznevelési intézmény, csakúgy, mint az óvoda vagy az iskola. A szülők és a pedagógusok nevelő munkáját, valamint a nevelési-oktatási intézményeket segíti feladatainak ellátásában.

Pedagógiai szakszolgálati feladat a gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás, a szakértői bizottsági tevékenység, a nevelési tanácsadás, a logopédiai ellátás, a továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás, a konduktív ellátás, a gyógytestnevelés, az iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás és a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása. Tagintézményünk a 2023/24-as tanévben 6 szakfeladatot tud ellátni: a gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás, a szakértői bizottsági tevékenység, a nevelési tanácsadás, a logopédiai ellátás, a gyógytestnevelés, és a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása szakfeladatot.

A szolgáltatások ingyenesek. Minden 0-18 éves korú gyermek és fiatal igénybe veheti, aki az adott szakszolgálati intézmény működési területén állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik, vagy a működési területen tartózkodik, vagy a működési területen jár bölcsődébe, óvodába, iskolába.

A szolgáltatások igénybe vehetők:

– önkéntes jelentkezés alapján,

– szülő hozzájárulásával nevelési-oktatási intézmények, orvos kezdeményezésére,

– gyámhatósági beutalás alapján,

– gyermekvédelmi intézmények kérése alapján.

2013. szeptemberében alakult meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, amelyben a megyei szakszolgálati intézmények, köztük a 2007-ben Győrújbaráton az ÁMK keretn belül létrehozott Egységes Pedagógiai Szakszolgálatunk is integrálódott. Az intézményt a székhelyintézmény mellett járásonként egy, azaz összesen hét tagintézmény alkotja.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Pannonhalmi Tagintézményének működési körzete a Pannonhalmi járás 17 települése és Győrújbarát.

Székhelyünk a 2023-2024-as tanévben Pannonhalmán továbbra is a Dózsa György utca 1. szám alatt található.

 

Győrújbaráti telephely
Pannonhalmi székhely